Over ons - Aandachtvoorpesten

Ga naar de inhoud
AANDACHT   VOOR   PESTEN

-
OVER ONS
Aandacht voor Pesten: wat ging eraan vooraf
Het fundament van Aandacht voor Pesten werd gelegd in 2011 toen Mieke Elberts en Anja van de Weerd de ANBI-stichting, Stichting Aandacht voor Pesten oprichten.
Twee vrouwen met een missie en een duidelijke visie op pesten. Zij waren van mening dat er een stichting moest komen waar niet alleen kinderen terecht konden, maar iedereen die te maken had met pesten. Zij maakten zich hard voor het feit dat het onderwerp op alle (politieke) agenda’s zou moeten komen te staan. Kennisoverdracht en het onder de aandacht brengen van de ernstige gevolgen van pesten werden een van hun belangrijkste speerpunten.

Naast het geven van informatie, een oneindige stroom aan interviews aan de media, ondersteuning en workshops over pesten aan hulpverleners en leerkrachten werden er ook grote projecten ontwikkeld. Er werden MakeMyDay’s georganiseerd waarbij een klas met een pestprobleem een gehele dag werd ondergedompeld in kennis over pesten en verbindende activiteiten met hulp van sponsoren en bekende Nederlanders.

Daarnaast werd samen met de belangenvereniging LFB het programma ‘Gepest en dan?’ ontwikkeld voor mensen met een Licht Verstandelijke Beperking. Dit bestond uit Themacafe’s en op het speciaal onderwijs uit gastlessen over pesten en een daaraan gekoppeld vervolgtraject.
En soms is het zo, dat datgene wat zo onverwoestbaar lijkt ineens ook kwetsbaar en eindig is.
In 2018 werd Mieke ernstig ziek, waarna zij op 16 maart 2019 het leven waar zij zo van hield moest loslaten.

Aandacht voor Pesten
Op 1 mei 2021 heeft het bestuur van de Stichting Aandacht voor Pesten haar missie, visie en activiteiten met een warm hart overgedragen aan de sociale onderneming Aandacht voor Pesten. Met veel bezieling en plezier wordt de overgedragen missie en visie door Anja van de Weerd (mede-oprichter van Stichting Aandacht voor Pesten) en Wendy van der Klift-Bartelings gedragen en voortgezet. De identiteit blijft behouden en om tegemoet te komen aan de enorme vraag naar producten om pesten te herkennen, voorkomen en aan te pakken zullen de huidige en nieuwe producten verder worden ontwikkeld en uitgebreid.
Online leeromgeving
Wij vinden dat leren en persoonlijke ontwikkeling eenvoudig en toegankelijk moet zijn. En dat kan met onze online programma’s!
Je kan zo leren in je eigen tijd, aan je eigen tafel, met je eigen favoriete kopje thee, in je eigen tempo, in je eigen interessegebied en op je eigen niveau.

De sociale onderneming Aandacht voor Pesten is vanaf 1 mei 2021 onderdeel van Bureaubend.nl
Bureau B&D V.O.F. is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 81507356

Anja van de Weerd is specialist op het gebied van sociale veiligheid en pesten.

Trauma en de gevolgen daarvan hebben haar speciale aandacht.
Zij was tevens mede-oprichter van de Stichting Aandacht voor Pesten.
Anja is Kindercoach en Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut.


Wendy van der Klift-Bartelings is specialist op het gebied van sociale veiligheid en sektarische groepen.

Familiesystemen hebben haar speciale aandacht.
Zij was door haar aandachtsgebieden verbonden met de Stichting Aandacht voor Pesten.
Wendy is Kindercoach en psychosociaal hulpverlener.
Terug naar de inhoud